DK

5 oversete årsager til gå til dans!

De 5 bedste, men mindst omdiskuterede, oversete og undervurderede, grunde til at gå til dans eller tage en sving-om på arbejdspladsen – Måske!

Glem alt om motion, for motions skyld, disciplinen og ubehagelige sko! Her har vi lavet en liste over de 5 bedste grunde til at komme ud danse, for dig. Hvis du bliver helt vild efter at danse, efter at have læst dette, er du mere end velkommen til at kontakte os på vores kontaktside.

Alle 5 argumenter bunder i effekten dans har på mennesker, men vigtigst af alt er nok at alle 5, er noget du uundgåeligt kan tage med udenfor dansegulvet og som bliver en del af et gladere, mere afslappet og sundt jeg. Dette kan du tage med på arbejdspladsen. Glæden herpå, kan du læse meget mere om på Fagmagasinet.dk/Arbejdsmiljø.

Nummer 1: Dans gør glad!

Generelt er det bevist at kondition og motion hjælper mod depression. Det gælder i særdeleshed også for dans. Aktivitet sætter gang i de gode kemiske reaktioner i hjernen og kan ændre en depressiv mentalitet til et mere afslappet og positivt mind-set. Jo mere du danser jo større bliver glæden ved at danse.

Endorfiner, som produceres ved success-fornemmelser, forelskelse, og latter, finder du rigelige mængder af i dansens verden! Dans giver glæde, ros og latter – og er derfor en genvej til en sund, afslappet og glad sjæl.

Derudover giver dansen en genvej til frihed, når man virkelig giver sig hen til musikken kan man helt give slip og lade kroppen selv reagere på musikken – Dette kan være svært for mange, men med tiden vil man erfare at det er noget nær det mest befriende man kan foretage sig. Frihedsfølelsen kan udløse endnu flere endorfiner og hjælpe til at opretholde en sund balance i forhold til de hæmninger og den kontrol man ellers udøver i løbet af sin hverdag.

 

Nummer 2: Dans giver selvtillid!

I starten kan det være svært at slippe hæmningerne og helt slippe af med følelsen af at være sårbar og forlegen, når man laver bevægelser igennem dansen, som man ikke er vant til. Man vil med tiden hurtigt erfarer at det bliver nemmere at give slip og give sig hen til musikken. Dans kan også være med til at nedbryde et selvkritisk sind. I takt med at man lærer trin og erfarer hvordan ens krop nemmere tillærer sig nye ting vil ens selvtillid også stige. Dans giver én en bedre forståelse af hvad din krop kan og det giver én en større selvtillid som overføres til resten af ens personlighed.

Selvom du måske føler at du ikke har én rytme i kroppen, skal du ikke lade dig hæmme. Jo mere du føler du ikke kan, jo mere er der at erobre for dig personligt. Og i det rigtige forum, som her hos os, vil du kunne lære din egen krop bedre at kende i trygge rammer.

 

Nummer 3: Kropsbevidsthed

Dans er motorisk træning. Med dans forstærker du forbindelsen imellem krop og hjerne. Du bliver mere kropsbevidst igennem dans. Forskellige danse har forskellige typer bevægelser, hårde, bløde, store og små – Din kropsbevidsthed vil blive udviklet så du får en bedre motorik, kendskab og kontrol over din krop, som også kan overføres til dagligdagen. Igennem dans, alt efter stilart, får du lov til at udøve forskellige bevægelser. Det er netop det element af forskellighed og alsidighed der er med til at udvikle dig og din krop til at komme i balance på en naturlig måde.

 

Nummer 4: Dansen gør dig kreativ!

Musikken alene kan for nogle være inspirerende og kreativ at lytte til. Med dans udforsker man sig selv, sine medmennesker og sin kreativitet igennem musikken og bevægelserne. I takt med at du lærer dig selv bedre at kende vil du uundgåeligt også blive overrasket over dig selv og på leve nye sider af din kreativitet som du måske ikke vidste du havde.

 

Nummer 5: Dans er terapeutisk.

Er man stadig i tvivl om dansens positive effekt så bør denne femte grund cementerer dansens positive effekt. Dans findes nu som en af de nyeste tiltag indenfor terapi.

Danseterapi er en form for terapi der vinder frem i hele verden. Terapien går kort og præcist ud på at ”danse dine problemer væk”. En session kan være at danse, som du føler mest naturligt, til et bestemt stykke musik. Derefter, vil terapeuten spørge ind til hvordan du havde det med dansen og hvorfor du dansede som du nu gjorde. Hele ritualet er ikke langt fra en almindelig danse session hos os her hos Soffie Dance studio. Ved hjælp af danseterapi kan lavt selvværd, depressioner og spiseforstyrrelser kureres.

I lande som Tyskland og USA har man haft stor success med danseterapi, i forhold til ovenstående problemstillinger, og det er ved at vinde frem i Danmark også.

Så dans, foruden en masse personlige kortsigtede udviklings fordele, har også en forbyggende og langsigtet effekt på dit helbred!

Undersøgelser viser at din livskvalitet højnes af dansen. En forbedret livskvalitet betyder en større produktivitet på arbejdet eller i skolen og dermed generelt en større positiv indflydelse på dine omgivelser. Konklusionen må altså være, at dit humør og din livsglæde højst sandsynligt forbedres ved at gå til dans.